Thema's

NS Techwerk

Hoe geef je een trein nieuwe longen?

Elke vijftien jaar krijgt een trein een grote onderhoudsbeurt. We combineren dat met een modernisering. De trein van nu moet immers aan andere eisen en wensen voldoen dan een trein van twintig jaar geleden. De treinreiziger heeft immers andere wensen, technologische ontwikkelingen maken vernieuwingen mogelijk, maar ook wetgeving verandert. Denk aan een nieuw interieur, een reizigersinformatiesysteem aan de wand, internet, en ook een airco.

Een airco-unit is ongeveer 1,5 x 2 meter en 1 meter hoog; die neemt dus best veel ruimte in. Bovendien moet ik ook rekening houden met de andere componenten van het wensenlijstje. Een DDZ-dubbeldekstrein is groot en hoog; daarom kan er niets aan de buitenkant bevestigd worden. De airco moet dus binnen de bestaande contouren van de trein worden gerealiseerd. De logische keuze was daarom ophangen aan het plafond van het balkon. De grote vraag was echter: monteren we ’m van binnenuit of hijsen we ’m er vanaf te buitenkant in?

In een trade-off-studie hebben we alle kosten gedurende de hele levenscyclus meegenomen. Een modificatie aan het dak is nu wel duurder, maar zorgt er tijdens onderhoud en vervanging voor dat de unit zich makkelijk laat uit en in hijsen. Anders duurt het wisselen in plaats van uren dagen. Bovendien heb je dan speciaal gereedschap nodig, want achthonderd kilo til je er niet zomaar via de deuren uit.

Uiteindelijk hebben we een gat van circa negen vierkante meter gezaagd en een nieuw stuk dak ingelast waarin precies een airco-unit past. De uitdaging was om het casco sterk te houden en alle elektrapijpen aan de binnenkant van het dak om te leggen. Na de pre-try-out en de try-out kon de installatie van de airco de serieproductie in.

Waar ga jij naartoe vandaag?

Techniek brengt NS steeds verder. Maar we zijn er nog niet. Daarom zoeken we hightech professionals die ons daar brengen waar we willen zijn.

Naar de vacatures Contact met de recruiter

Ik heb altijd al affiniteit met sterkteberekeningen gehad. Dan werk je als werktuigbouwkundig ingenieur bij NS al snel aan projecten die te maken hebben met de dragende constructie van de trein. Tweeënhalf jaar geleden ben ik ook nog eens begonnen met een post-hbo-opleiding voor lasingenieur. Met vakken als kwaliteitsbeheersing, constructieleer, metaalkunde en lasprocessen. Met die kennis zorg ik voor een veilige reis van onze reizigers.

Collega: Marcel Rosier
Functie: senior engineer Refurbishment en Overhaul
Opleiding: Werktuigbouw (hbo)

Ontvang de nieuwste NS vacatures en Techwerk artikelen

Ontvang nieuwe artikelen Ontvang nieuwe vacatures